BANKYA RESIDENCE

Bankya Residence

 

Bankya Residence е перлата в короната от проекти изградени от Correct Build. Достойно заслужил наградата „Идеен проект за луксозни еднофамилни къщи“ за 2019-та година, той се състой от 2 изключително луксозни резиденции в центъра на Банкя, разположени върху 5000 квадратни метра обща площ с борова гора в парцела. Те разполагат с по 870 кв.м. разгъната застроена площ всяка.

Разпределения – функционалност и големи пространства

Ако можем да опишем пространствата в тези резиденции, спокойно би могло да го направим с една дума – охолни.

В същото време изчистени от излишни пространства те разполагат с по 5 спални всяка от тях със собствени баня и гардеробна, работен кабинет, голяма дневна, кухня с кухненски остров и трапезария, кино зала, механа, фитнес зала, СПА център разполагащ със сауна, парна баня и джакузи, винарска изба, сезонен дрешник, котелно, двоен закрит гараж с топла връзка към къщата, както и по няколко веранди от различните страни на всяка къща с различни функции. Къщи са 2 на брои и разполагат със съответно 820 кв.м. и 870 кв.м РЗП (разгъната застроена площ), а размерът на парцелите е 2500 квадратни метра към всяка къща.

 

Безкомпромистно качество и комфорт – за поколения напред

Техническото изпълнение на къщите е с най-качествените съвременни системи и материали, гарантиращи комфорта и сигурността на обитаване, ниските експлоатационни разходи и дълъг живот на сградите.

✅ 6-камерна алуминиева дограма ETEM с прекъснат термомост и троен стъклопакет

✅ Фасада – 15см. Топлоизолационна система на Caparol

✅ Покрив – 20см. топлоизолация съчетана с цялостна система Bramac и пароизолация

✅ Вентилационни системи осигуряващи постоянен приток на свеж въздух във всички помещения

✅ Възможност за отоплителна и охладителна инсталация, както с термопомпа, така и с опция за газ

✅ Пълна гаранция на всички вложени материали и строително монтажни работи

 

Локация и парцели – гора, спокойствие и простор в сърцето на Банкя

Къщите се намират в сърцето на Банкя, само на 1 минута от централния парк. Достъпът е изключително лесен, тъй като се намират на 100 метра от главния път за София, но в същото време са сгушени в усамотена борова гора с изключително чувство за самостоятелност и тишина. Размера и местоположението на парцелите, им дават възможност за наслада, както на красивата гледка отпред към цяла Банкя, така и назад към частната борова гора в парцела. Всяка къща разполага с по 2500 кв.м. двор, а застроената площ е само 12% от целия парцел. Това от своя страна дава възможност за допълнително изграждане на тенис на корт, барбекю зона, плувен басейн, павилион за охрана, къща за гости и др.

 

Дизайн – Зеленият горски лукс, в хармония с природата

Проекта е на престижния млад архитект спечелил множество международни отличия Павел Янев от ALL IN STUDIO. Той е съобразил архитектурата на Bankya Residence със заобикалящата ги среда от борова гора и е заложил на естествени материали като дърво и камък, които стоят изключително спокойно и в хармония с природата. Идеята на дизайна е да бъде уютен и да предложи на своите обитатели истински зелен горски лукс. Всеки детайл от проекта е внимателно съобразен да отговаря на няколко основни принципа – устойчивост във времето, красиво и естетически издържано и удобство при ежедневно ползване.

 

 

Банкя – Не парк в града, а град в парка!

Градът е разположен в полите на Люлин планина и благодарение на неговите прочути лековити минерални води и климат, той е определян като престижен национален курорт, и в същото време екологичен резерват на София. От дълбока римска античност, та чак до наши дни историята на Банкя впечатлява с имена избиращи курорта за свое райско кътче за живеене и отдих. От цар Фердинант, на когото дължим изящната сграда на централната царска баня по проект на проф. Карл Хохедер – главен архитект на Мюнхен (реставрирана и отворена през 2022г. и спечелила награди в категории „Социална инфраструктура – здравеопазване“ и „Награда на публиката“ на Националния конкурс „Сграда на годината“.  Обявена за най-луксозното СПА на България), както и наследника му цар Борис III. Във времената на социализма управяващите изграждат резиденция в Банкя заради благоприятния климат и спускащите се от планината йонизирани въздушни потоци. Вазовата пътека и Вазовият дъб ще останат едни от най-вдъхновяващите места за писане на „Патриарха на българската литература“ Иван Вазов, където той пише:

„Утро в Банкя“

 „ …Утренната тишина действува гальовно и успокоително на душата; аз я чувствам как прониква благодатно в мене, заедно със свежестта и животворния дъх на утренния въздух.

      Изпитвам чувството, като да съм нов човек, освободен от бремето на тревоги и грижи, изпитвам, като едно дете, радостта на живота, на живота неначет от скръбта. И тиха радост ме пълни, че гледам тия тихи долини, тия тихи гори, тия тихи пространства, това тихо небе. И става ми леко, леко! И мисъл ми иде, че не може да съществува страдание в пазвите на тая хубава природа, че не трябва да съществува то, когато всичко туй диша отрада и тишина, и спокойствие, и кани към щастие и…благодарствена молитва. А сега той се чува, благодарственият химн, сред утренния мир той се възнася из песента на дъбите, из мирисът на тревите, из диханието на въздуха, из дъното на душата ми,празнуващи насталий триумф на светлината въз мрака…

Колко хубаво е тука!“

Последните 150 години всички царе и министър-председатели са избирали Банкя. Изберете Банкя и вие, за да живеете като царе!

✅ На 5 минути от околовръстното на София и магистрали Струма и Европа

✅ Лековита минерална вода

✅ Кристално чист въздух

✅ Фантастико, Happy, множество минерални басейни, удобни автобусен и жп транспорт(с връзка с метролиния 2), елитни частни училища, паркове и екологични планински алеи

 

За повече информация и оглед, не се колебайте да се свържете с нас!

Връзка с нас

+359 897 895 166

office@correctbuild.bg

София 1233, ул. Сливен №15

Пишете ни


    [honeypot honeypot-126]