Еднофамилни резиденции „BANKYA RESIDENCE“

Bankya Residence

 

Bankya Residence е перлата в короната от проекти изградени от Correct Build. Достойно заслужил наградата „Идеен проект за луксозни еднофамилни къщи“ за 2019-та година, той се състой от 2 изкючително луксозни резиденции в центъра на Банкя, разположени върху 5000 квадратни метра обща площ с борова гора в парцела. Те разполагат с по 870 кв.м. застроена площ всяка.

 

Дизайн – Зеленият горски лукс, който заслужаваш.

Проекта е на престижния млад архитект спечелил множество международни отличия Павел Янев от ALL IN STUDIO. Стилистиката на Bankya Residence е съобразена със заобикалящата ги среда от борова гора и е заложено на естествени материали, като дърво и камък стоящи изключително спокойно и естествено. Идеята на дизайна е да бъде уютен и да предложи на своите обитатели истински зелен горски лукс. Всеки детайл от проекта е внимателно обмислен и съобразен да отговаря на няколко основни принципа – устойчивост във времето, красиво и естетически издържано и удобство при ежедневно ползване.

 

Безкомпромистно качество и комфорт – правено за поколения напред.

Техническото изпълнение на къщите е с най-качествените съвременни системи и материали, гарантиращи комфорта, сигурността на обитаване, ниските експлоатационни разходи и дълъг живот на сградите.

15см. Топлоизолационна система на Caparol на фасадата

20см. топлоизолация на покрива

6-камерна алуминиева дограма с прекъснат термомост и троен стъклопакет на ETEM

✓ Вентилационни системи осигуряващи постоянен приток на свеж въздух във всички помещения

✓Възможност за отоплителна и охладителна инсталация, както с термопомпа, така и с опция за газификация

Пълна гаранция на всички вложени материали и строително монтажни работи

 

Локациягора в парцела или парцел в гората.

Къщите се намират в сърцето на Банкя, само на 1 минута от централния парк. Достъпът е изключително лесен, тъй като се намират на 100 метра от главния път за София, но в същото време са сгушени в усамотена борова гора с изключително чувство за самостоятелност и тишина. Размера и местоположението на парцелите, им дават възможност за наслада, както на красивата гледка отпред към цяла Банкя, така и назад към частната борова гора в парцела.

 

Банкя – Не парк в града, а град в парка!

Градът е разположен в полите на Люлин планина и благодарение на неговите прочути лековити минерални води и климат, той е определян като престижен национален курорт, и в същото време екологичен резерват на София. От дълбока римска античност, та чак до наши дни историята на Банкя впечатлява с имена избиращи курорта за свое райско кътче за живеене и отдих. От цар Фердинант, на когото дължим изящната сграда на централната царска баня по проект на проф. Карл Хохедер – главен архитект на Мюнхен (наскоро реставрирана и обявена за най-луксозното СПА на България), както и наследника му цар Борис III. Във времената на социализма управяващите изграждат резиденция в Банкя заради благоприятния климат и спускащите се от планината йонизирани въздушни потоци. Вазовата пътека и Вазовият дъб ще останат едни от най-вдъхновяващите места за писане на „Патриарха на българската литература“ Иван Вазов, където той пише:

„Утро в Банкя“

 „ …Утренната тишина действува гальовно и успокоително на душата; аз я чувствам как прониква благодатно в мене, заедно със свежестта и животворния дъх на утренния въздух.

      Изпитвам чувството, като да съм нов човек, освободен от бремето на тревоги и грижи, изпитвам, като едно дете, радостта на живота, на живота неначет от скръбта. И тиха радост ме пълни, че гледам тия тихи долини, тия тихи гори, тия тихи пространства, това тихо небе. И става ми леко, леко! И мисъл ми иде, че не може да съществува страдание в пазвите на тая хубава природа, че не трябва да съществува то, когато всичко туй диша отрада и тишина, и спокойствие, и кани към щастие и…благодарствена молитва. А сега той се чува, благодарственият химн, сред утренния мир той се възнася из песента на дъбите, из мирисът на тревите, из диханието на въздуха, из дъното на душата ми,празнуващи насталий триумф на светлината въз мрака…

Колко хубаво е тука!“

Почти всички управлявали страната през последните 140 години са избирали Банкя, направи го и ти!

На 5 минути от околовръстното на София и магистрали Струма и Европа

Лековита минерална вода

Кристално чист въздух

Фантастико, Happy, множество минерални басейни, удобни автобусен и жп транспорт, елитни частни училища, паркове и планински алеи

 

 

Разпределения – нямат само излишното.

Ако можем да опишем пространствата в тези резиденции, спокойно би могло да го направим с една дума – охолни.

В същото време изчистени от излишни пространства те разполагат с по 5 спални всяка от тях със собствени баня и гардеробна, работен кабинет, голяма дневна, кухня с кухненски остров и трапезария, кино зала, механа, фитнес зала, СПА център разполагащ със сауна, парна баня и джакузи, винарска изба, сезонен дрешник, котелно, двоен закрит гараж с топла връзка към къщата, както и по няколко веранди от различните страни на всяка къща с различни функции. Къщи са 2 на брои и разполагат със съответно 820 кв.м. и 870 кв.м РЗП (разгъната застроена площ), а размерът на парцелите е 2500 квадратни метра към всяка къща.

За повече информация и оглед, не се колебайте да се свържете с нас!

Връзка с нас

+359 897 895 166

office@correctbuild.bg

София 1233, ул. Сливен №15

Пишете ни